Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tetőtér megoldások

A hagyományos terekhez hasonlóan a tetőterek között is van olyan, ahol van bőven belmagasság és lehet élvezni a szellős tereket és a beáramló napfényt. Én most mégis azoknak szeretnék néhány ötletet, inspirációt adni, akiknek szükségük van praktikus megoldásra, vagy pedig a megfelelő hangulatot nem találják.

Tetőtérben mindenképp érdemes beépített bútorban, gipszkarton megoldásokban gondolkodni, hiszen elég kevés esélyünk van arra, hogy pont olyan darabot találjunk, ami tetszik, elfér az adott helyen és még a pénztárcánknak is megfelel.

Kellő előregondolást, tervezést igényel a ferde falsíkok alatti rész beépítése. Mit és mekkora tárgyat érdemes elhelyezni benne, nyitott vagy zárt szekrény legyen-e. Ha zárt, akkor milyen anyagból legyen az ajtó, vagy egyéb megoldású takarás. Ezek a kérdések hagyományos tereknél is felvetődnek, itt viszont érdemes külön figyelmet fordítani a használandó színekre. Az ízlésünkön kívül figyelembe kel venni a színek és formák különböző tér tágító és szűkítő hatásait. Érdemes olyan megoldást választani, ami optikailag magasítja a teret (pl. hosszanti csíkozás, a plafon világos legyen, ne nyomja össze a teret).

Ha a képek alapján megtetszett egy ötlet, de nem tudja, hogyan kivitelezze vagy hogy megvalósítható-e az ön otthonában, keressen bizalommal.